Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Lichtbrigade actief op de Willem

13 oktober 2017 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Dat kinderen en jongeren kwetsbaar zijn in het verkeer -helemaal als ze fietsen zonder goede verlichting- weet iedereen. Uit onderzoek blijkt dat mèt werkende fietsverlichting de kans op een aanrijding daalt met wel 20 procent.

Daarom deed het Willem de Zwijger College op maandag 9 oktober mee met de verlichtingsactie van de ANWB Lichtbrigade, om met elkaar het fietsverkeer veilig te maken. Docenten techniek gingen met leerlingen uit klas 3 VMBO aan de slag om o.a. de verlichting van ruim 200 brugklasfietsen te controleren en kleine reparaties uit te voeren. De toolkit van de ANWB kwam hierbij goed van pas. Het was voor de afdeling techniek een geweldige dag.

Zo kunnen alle brugklasleerlingen van de Willem met goed werkende fietsverlichting op pad gaan, zeker nu de dagen weer korter worden.

Deel dit bericht met je vrienden!