Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Boskalis dochter VBMS tekent overeenkomst offshore windpark

26 oktober 2017 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) dochteronderneming VBMS heeft een Preferred Bidder overeenkomst getekend voor het leveren en installeren van de inter-array kabels voor Moray Offshore Windfarm East (MOWE) in het Verenigd Koninkrijk. MOWE is een joint venture tussen EDP Renewables (77%) en ENGIE (23%). De toekenning vindt plaats onder voorbehoud van financiering; deze is naar verwachting in de tweede helft van 2018 rond.

Het project omvat het leveren, installeren en begraven alsmede het aansluiten en testen van circa honderd 66kV inter-array kabels. De uitvoering van het project zal begin volgend decennium aanvangen.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de ontwikkeling van hernieuwbare energieopwekking als gevolg van klimaatverandering en een toenemende energieconsumptie.

Zie ook:

Lees meer over:

Boskalis offshore
Deel dit bericht met je vrienden!