Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Boskalis verwerft contract voor meerjarige onderhoudsbaggerwerken in Midden-Oosten

31 oktober 2017

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft samen met een Cypriotische partner een contract voor meerjarige onderhoudsbaggerwerken in het Midden-Oosten aangenomen.

Boskalis en zijn partner zullen hiervoor een elektrisch aangedreven snijkopzuiger ontwikkelen en laten bouwen. De werkzaamheden hebben een jaarlijkse omzet van circa EUR 25 miljoen en een looptijd van elf jaar. Zij zullen na de oplevering van de zuiger in 2019 aanvangen.

De snijkopzuiger zal volledig elektrisch worden aangedreven door middel van een onshore 33kV kabelverbinding. Het 100 meter lange schip, dat geschikt is om te baggeren in ondiep water, krijgt een vermogen van 8.250 kW om onder meer het gebaggerd materiaal over een afstand van 7,5 kilometer te kunnen verpompen. De zuiger wordt volledig terugverdiend op het contract en na afloop overgedragen aan de klant.

Lees meer over:

Boskalis baggeren onderhoud
Deel dit bericht met je vrienden!