Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Schaakvereniging Pascal wint met 6 - 2 van Numansdorp

3 november 2017 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Op dinsdag 26 oktober speelde het eerste team van schaakvereniging Pascal (Papendrecht/Alblasserdam) tegen het eerste team van Schaakvereniging de Hoeksche Waard te Numansdorp.

Pascal speelde weer niet in de sterkste opstelling, maar ook nu waren de invallers weer succesvol. Jo Pattinama speelde zijn tegenstander al heel snel naar huis en scoorde het 1e punt. Later zou de andere invaller Koert Timmermans remise afdwingen.

Ook andere spelers waren succesvol, Peter Kuijpers kwam aan het eerste bord gemakkelijk tot een overwinning. Cor Oliemans kreeg door een fout van de tegenstander in de opening ook al heel snel het volle punt. Meinte Smink kon een aanval op de koningsvleugel ook door leiden naar de winst. Langzaam maar zeker speelde Kees Brinkman zijn partij ook naar de overwinning.

Kees van Meerkerk kwam met zijn tegenstander remise overeen. Op het zesde bord moest Hans van den Beukel de meerdere erkennen in de Hoeksche tegenstander. Maar de overwinning en de eindstand van 6-2 werd meegenomen naar de Drechtsteden. Na de tweede ronde staat Pascal op een fraaie tweede plaats in de competitie van de Rotterdamse Schaakbond.

Lees meer over:

Schaakvereniging pascal
Deel dit bericht met je vrienden!