Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Arjan Kosten lijststrekker SGP

20 november 2017 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Het bestuur van de SGP heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraads-verkiezingen in 2018 vastgesteld. Arjan Kosten, de huidige fractievoorzitter, is de lijsttrekker.

Het bestuur vindt dat de gepresenteerde kandidatenlijst een mooie mix is van ervaring en vernieuwing. Arjan Kosten wil zich ook in de nieuwe periode inzetten voor de partij. Hij is nu de fractievoorzitter en voert de lijst aan. De ervaren Marco Hoogland, raadslid geweest en nu wethouder, staat op nummer twee. Het kersverse raadslid Willem Goudriaan neemt de derde plaats in, gevolgd door nieuweling Ardjan Boersma.

“Op dit moment zijn we druk bezig met ons verkiezingsprogramma. De Bijbel, het meest gelezen boek ter wereld, is het vertrekpunt voor ons politiek handelen”, zegt Kosten. “Komende jaren staan in teken van groei in woningbehoefte. De Drechtsteden willen samen 25.000 nieuwe woningen bouwen. Voor ons geldt: geen nieuwe bebouwing boven de A15. Dat gebied (Vriesenpolder) moet groen blijven. Daar blijven we dus van af! Maar denk ook aan thema’s als veiligheid en zorg. Die zullen zeker aan de orde komen.”

Op de vraag of de SGP in de nieuwe periode weer in het college wil zitten, wil Hoogland niet  vooruit lopen. “In deze raadsperiode laten we zien dat we voor het dragen van bestuurlijke verantwoordelijkheid niet weglopen. Ons standpunt zal naar mijn verwachting niet 1-2-3 veranderen.”

De rest van de kandidatenlijst ziet er als volgt uit:
5. Hans (J.T.) Nieuwland
6. Gerrit (G.) Stam
7. Hans (J.A.) van Leeuwen
8. Arie (A.H.) Voogt
9. Marius (M.) Donk
10. Martin (M.) van Dalen
11. Hans (J.) van Uden
12. Wouter (W.) Voogt
13. Kees (C.) de Kraker
14. Wim (W.) Goudriaan
15. Adriaan (A.) Vlot

Deel dit bericht met je vrienden!