donderdag 26 november 2020

Alles over Papendrecht

Eindstand Meldpunt Vuurwerkoverlast: 115 klachten in Papendrecht

4 januari 2018

PAPENDRECHT - Op het Meldpunt Vuurwerkoverlast zijn afgelopen jaarwisseling iets meer dan 53.000 vuurwerkklachten binnengekomen. Voor Papendrecht alleen betrof dit 115 klachten. Het meldpunt opende op Eerste Kerstdag en sloot woensdag 3 januari om 13:00.

De meeste klachten die binnen zijn gekomen gaan over geluidsoverlast door harde knallen en vuurwerk dat buiten de toegestane tijden is afgestoken. Een klein deel van de meldingen gaat over schade door vuurwerk en gevaarlijke situaties op straat.

Het aantal klachten ligt 10 procent hoger dan een jaar geleden. De belangrijkste oorzaak van de extra overlast is dat de vuurwerkverkoop een dag eerder is gestart. "Vanaf het moment dat de verkoop begon, nam het aantal vuurwerkklachten explosief toe", zegt GroenLinks-raadslid Bert Grimmius.  "Dat is een trend die we elk jaar zien." De verkoop ging vorige week vier in plaats van drie dagen voor Oud en Nieuw van start, omdat Oudejaarsdag op een zondag viel.

Het Meldpunt Vuurwerkoverlast is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder de fractie uit Papendrecht. GroenLinks zet zich al jaren in voor een landelijk verbod op consumentenvuurwerk. In dat pleidooi staat de partij inmiddels niet meer alleen. Onlangs bracht de Onderzoeksraad voor Veiligheid een rapport uit met de aanbeveling om knalvuurwerk en vuurpijlen in de ban te doen. Ook artsenorganisaties, burgemeesters en de politie bepleiten het aan banden leggen van consumentenvuurwerk.

Bron: GroenLinks Papendrecht.

Lees meer over:

vuurwerk overlast
Deel dit bericht met je vrienden!