vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Succesvolle sportklas De Willem nu ook in Papendrecht

29 januari 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - De Sportklas op het Willem de Zwijger College Hardinxveld-Giesendam is al 4 jaar een groot succes en een begrip in de regio. Komend jaar start deze Sportklas ook in Papendrecht.
Een logische stap, want een succesvolle formule moet je koesteren en toegankelijk maken voor alle leerlingen van je school.

De Sportklas is voor alle leerlingen die het fijn vinden om vaak te sporten en die verschillende sporten willen leren. Leerlingen die zich aanmelden voor de Sportklas zijn sociaal, houden van een uitdaging en van variatie. Wil je in de toekomst iets met sport gaan doen? Dat kan, want op het Willem de Zwijger College kun je zelfs examen doen in Sport!

Wat is er speciaal aan de Sportklas?
Bewegen heeft een positief effect op het leerproces. Alle leerlingen op het Willem de Zwijger volgen gymlessen. De Sportklas-leerlingen sporten nog eens twee lesuren extra per week. De Sportklas wordt vanaf komend jaar een keuzevak in de flexuren die het Willem de Zwijger College in haar maatwerkonderwijs zal aanbieden. Je zit dus niet twee uur langer op school.

Plezier in bewegen is belangrijker dan hoe goed je bent. Leerlingen uit verschillende klassen en niveaus zitten in dezelfde groep waardoor je ook kinderen uit andere klassen leert kennen.

In de Sportklas leer je door te doen. Het Willem de Zwijger College heeft een nauwe samenwerking met gemeente en verenigingen. Je volgt dus lessen binnen en buiten de school en krijgt les van zowel eigen docenten als begeleiders van buiten de school.

Sportief gedrag
Van onze Sportklas leerlingen verwachten we ook wat!  Sportief ben je binnen en buiten de Sportklas. Je bent een voorbeeld voor andere leerlingen en een visitekaartje van de school. Presentatie vinden we erg belangrijk, zowel op het gebied van uitstraling als gedrag. Tijdens de sportlessen binnen en buiten de school verwachten we positief gedrag, maar ook tijdens de rest van de tijd op school.

Examenvak
De Sportklas in Papendrecht sluit aan op het examenvak LO2 (Lichamelijke Opvoeding 2) in de mavo, dat gekozen kan worden in leerjaar 3, en op het examenvak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) dat vanaf leerjaar 4 in de havo te kiezen is. Je kunt op De Willem dus examen doen in Sport!

Aanmelden voor de Sportklas kan via deze website (klik hier) of tijdens de open dagen:
-30 januari 18.30-20.10 uur in Hardinxveld-Giessendam
-31 januari 15.30-20,30 uur  in Papendrecht

Meer over de sportklas weten? Klik hier of mail voor meer informatie Hardinxveld naar Wesley Kroon (w.kroon@wdezwijger.nl) of voor Papendrecht naar Andre Kraaijeveld (ac.kraaijeveld@wdezwijger.nl).

Lees meer over:

de willem sportklas
Deel dit bericht met je vrienden!