dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Geslaagd Open Huis bij het Willem de Zwijger college

5 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Aan het begin van een nieuw kalenderjaar begint het voor de toekomstige brugklasleerlingen en hun ouders te kriebelen: er zijn weer open dagen op de middelbare scholen. Dat was voor het Willem de Zwijger College ook aan de orde op dinsdag 30 januari in Hardinxveld-Giessendam en op woensdag 31 januari in Papendrecht.

Op beide vestigingen bruiste het van de activiteiten en veel belangstellenden –groep 7 en 8 leerlingen, hun (groot)ouders en broertjes en zusjes- namen een kijkje in de ‘schoolkeuken’. Met een leerling van de Willem als gids en behulp van een app kon een rondgang door de school gemaakt worden en kwamen ‘vertrouwde zaken’ voorbij zoals algemene voorlichting, vaklessen beeldende vorming, muziek, techniek,  talen, bètalab (biologie, natuur- en scheikunde), lichamelijke opvoeding, LO2, wiskunde, economie, aardrijkskunde en geschiedenis. Hierbij horen natuurlijk ook het Gymnasium, de Willem Junior Academie met o.a. sport en muziek, debatclub D-bate, het Excellentietraject in samenwerking met de Erasmus Universiteit, de Wetenschapsklas en Maatschappelijke Stage.

Waar de Willem zich het volgend jaar in gaat onderscheiden is het flexrooster; naast het basisrooster krijgen leerlingen de keuze om meer of minder uitleg van lessen of vakken te krijgen. In flexuren kan onder begeleiding huiswerk gemaakt worden, zodat de Willem een ‘huiswerkarme’ school wordt. Maar in die flexuren is er voor de nieuwe brugklasleerlingen ook ruimte om aan de Sportklas deel te nemen. Niet alleen dit nieuwe fenomeen, maar ook de invoering van chromebooks in de brugklas maakte de bezoekers enthousiast.

Al met al kijkt het Willem de Zwijger College terug op geslaagde open dagen met een grote opkomst. Geregeld hoorde je ouders zeggen: ‘Ik zat hier vroeger ook op school en als ik terugkijk was het toch een gouden tijd!’.

Deel dit bericht met je vrienden!