donderdag 3 december 2020

Alles over Papendrecht

SGP-sjaal voor 'Aaichie'

14 februari 2018

PAPENDRECHT - De SGP Papendrecht heeft het standbeeld de Ertepeller voorzien van een warme oranje sjaal. De partij vraagt hiermee met een knipoog aandacht voor enkele punten uit haar verkiezingsprogramma.

Aaichie, de bijnaam van de Ertepeller, heeft zijn sjaal op Valentijnsdag om gekregen. Arjan Kosten, lijsttrekker van de SGP voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, licht toe: “Met deze ludieke actie onderstrepen we het belang van liefde en trouw. Iedereen heeft behoefte aan warmte. Dat is ook waar onze partij zich de komende periode voor in wil zetten. Een sociaal betrokken en zorgzaam Papendrecht, waar niemand tussen wal en schip valt.”

Het markante standbeeld op de Eilandstraat staat symbool voor de inwoners van Papendrecht die in het verleden onder meer erwten verhandelden met Dordrecht en herinnert daarmee aan het verleden van Papendrecht. Arjan Kosten: “De SGP wil de geschiedenis van Papendrecht levend houden. Wij willen daarom met Stichting Dorpsbehoud in gesprek over een lespakket voor de basisscholen over de geschiedenis van ons mooie dorp. Ook komen er wat ons betreft bij karakteristieke en historische gebouwen zoals het oude gemeentehuis en de Grote Kerk informatieborden.”

Bron foto: SGP Papendrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!