zaterdag 5 december 2020

Alles over Papendrecht

Hulp bij belastingaangifte door Sterk Papendrecht

21 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Sterk Papendrecht biedt dit jaar hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Deze hulp is gratis beschikbaar voor mensen met een inkomen tot aan de zorgtoeslaggrens:

• als u geen toeslagpartner hebt, mag uw inkomen maximaal € 27.857,- bruto per jaar zijn;
• als u wel een toeslagpartner hebt, mag uw inkomen samen maximaal € 35.116,- bruto per jaar zijn.

Uw inkomen kunt u vinden op de Jaaropgaaf 2017 die u heeft ontvangen.

Hoe werkt het?
Speciaal getrainde vrijwilligers van Sterk Papendrecht vullen samen met u het aangifteformulier inkomstenbelasting 2017 in. Dit gebeurt onder aansturing van de Sociaal raadsvrouw. Alle mogelijke aftrekposten worden benut en alle toeslagen waar u recht op heeft worden aangevraagd. Ook bekijken zij of u al gebruik maakt van de inkomensvoorzieningen die er binnen de Drechtsteden aanwezig zijn. Waar mogelijk vragen zij deze samen met u aan.

Positieve ervaringen
Vorig jaar ontving een groot aantal deelnemers geld terug en/of kregen zij van de Belastingdienst toeslagen toegekend. Als deelnemer heeft u dankzij de belastinghulp de zekerheid dat uw belastingen en toeslagen over het afgelopen jaar in orde zijn. Aangiftes kunnen alleen ingevuld worden als u in het bezit bent van een geldig DigiD. Mocht u geen DigiD hebben, dan kunnen de vrijwilligers u helpen dit aan te vragen.

Afspraak maken?
Als u gebruik wilt maken van de gratis belastinghulp, kunt u een afspraak maken door te e-mailen naar sociaal-raadslieden@bwi-papendrecht.nl of te bellen naar Sterk Papendrecht via telefoonnummer (078) 644 52 00.

Lees meer over:

belasting sterk
Deel dit bericht met je vrienden!