Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Brief Burgemeester Aart-Jan Moerkerke over gedoe rondom Sandwichborden

23 februari 2018

PAPENDRECHT - Naar aanleiding van het plaatsen en daarna weer weghalen van de verkiezingsborden van Onafhankelijk Papendrecht, hier de brief van Burgemeester Aart-Jan Moerkerke aan de politieke partijen van Papendrecht. We drukken de brief hieronder in zijn geheel af.

Geachte lijsttrekkers en partijvoorzitters,

Naar aanleiding van de laatste vragen van de heer Lammers laat ik u, wellicht ten overvloede, weten dat er geen wijziging zal komen in het handhavingsvoornemen bij het plaatsen van sandwich of driehoeksborden buiten de in de Richtlijnen Buitenreclame genoemde voorwaarden. Ons inziens vallen ook verkiezingscampagne-borden hieronder. Daarnaast gelden de regels conform APV en uitvoeringsbesluit en daar zijn aanplakplaatsen aangegeven. Deze plaatsen blijken weliswaar niet allemaal beschikbaar te zijn (en hier zal in de loop van de tijd aan gewerkt worden), maar er zijn echter voldoende extra borden expliciet voor de verkiezingsposters geplaatst. Hiermee wordt zeer ruim voldaan aan de norm van 1 aanplakplaats op 10.000 inwoners.

Dat er na het nemen van dit uitvoeringsbesluit bij de vorige verkiezingen niet strikt gehandhaafd is, wil niet zeggen dat niet conform dat besluit gehandeld kan en mag worden. Er is duidelijk gekozen voor een andere koers, waarbij verrommeling in de buitenruimte wordt tegengegaan. Hier is sinds circa een jaar ook actief op gestuurd. Daarnaast is een zeer duidelijke brief gestuurd naar de politieke partijen wat wel en niet is toegestaan. Kortom, op de regelgeving kan en zal gehandhaafd worden.

Met dit bericht zie ik het spoedeisende karakter van verdere correspondentie over dit onderwerp niet langer van toepassing. Eventuele aanvullende vragen van raadsleden zullen behandeld worden conform de voorwaarden van artikel 40 vragen van het reglement van orde van de gemeenteraad.

Ik wens u allen een voorspoedige verkiezingscampagne.

Met vriendelijke groet,

Aart-Jan Moerkerke.

Lees meer over:

burgemeester posters verkieziing
Deel dit bericht met je vrienden!