Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Gemeente bedankt plaatselijke Zappers op jaarlijkse bijeenkomst

7 maart 2018

PAPENDRECHT - In Papendrecht zijn 215 zwerfafvalpakkers (ZAPpers) actief. Met elkaar leveren zij een grote bijdrage aan het verminderen van zwerfvuil in Papendrecht. Er worden jaarlijks 5.500 afvalzakken vol zwerfafval ingezameld door de ZAPpers. Zwerfafval bestaat uit allerlei materiaal wat wij,  al dan niet bewust, laten vallen in de openbare ruimte. Plastic, blikjes, flesjes, papier, peuken en hondenpoep en nog veel meer. De Papendrechtse ZAPpers proberen keer op keer het zwerfvuil te verminderen. De grootste winst kan echter behaald worden als wij met elkaar het afval netjes weggooien in de afvalbak.

Om de ZAPpers te bedanken voor hun inzet om onze straten, parken en bermen schoon te houden, zijn zij zaterdag 3 maart uitgenodigd bij Natuur en Vogelwacht De Alblasserwaard. Daar kregen zij een warm welkom met koffie, thee, chocomel en een koekjesbuffet. Wethouder Joke Reuwer nam vervolgens het woord en bedankten en complimenteerden alle aanwezigen voor hun bijzondere inzet.  Daarna konden de ZAPpers deelnemen aan verschillende activiteiten als duurzaamheidswandeling, een lezing over de Alblasserwaard en/of een voederhuisje knutselen. Na afloop kreeg iedereen een leuk presentje mee.

ZAPpers
De gemeente bedankt ook de vrijwilligers van de Natuur en Vogelwacht De Alblasserwaard voor hun gastvrije ontvangst en bijdrage om deze middag tot een succes te maken.

Wilt u ook ZAPper worden?
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar wijkgerichtwerken@papendrecht.nl. Wij nemen dan contact met u op, registreren u op een lijst en voorzien u van materiaal zoals een afvalgrijper, handschoenen en afvalzakken.

Bron: Gemeente Papendrecht.

Lees meer over:

vrijwilligers gemeente zapper
Deel dit bericht met je vrienden!