zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Drechtwerk wordt waarschijnlijk nieuwe beheerder kinderboerderij

9 maart 2018 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Kinderboerderij De Papenhoeve zit momenteel nog zonder bestuur, waar momenteel een interim manager is aangesteld. Deze heeft een voorstel aan het College van B&W gedaan voor een nieuwe opzet van de organisatie.

De gemeenteraad heeft de voorstellen op donderdag 8 maart in de gemeenteraadsvergadering besproken. Verantwoordelijk wethouder Koppenol adviseert om de mogelijkheid verder te onderzoeken waarbij Drechtwerk het beheer over de kinderboerderij krijgt. Verder worden ook andere beheerders bekeken, zoals Gemiva.

In het algemeen krijgt Drechtwerk nu reeds de voorkeur, maar Herman Nieuwstraten (VVD) gaf  nadrukkelijk aan om ook Gemiva erbij te betrekken, aangezien zij reeds 2 kinderboerderijen beheren.
Drechtwerk heeft hierin ook ervaring, zoals op kinderboerderij de Kiboehoeve in Zwijndrecht en Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht.

Alle politieke partijen zijn blij met het voorstel en stemden unaniem voor om de volgende fase in te gaan. Het PAB had nog een amendement ingediend waarin de huidige openingstijden en het (verkrijgen van het) keurmerk uitgangspunten zijn. Dit voorstel werd ook unaniem aangenomen.

Wethouder Koppenol is ook blij met deze ontwikkeling:"Ik zou later graag met m'n kleinkinderen van de kinderboerderij willen genieten. Ik wil dit dossier graag achterlaten met een mooie strik eromheen!"

Tekst: Hans Huisman

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!