Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Veel PR´s bij Swimkickwedstrijd

12 maart 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag kwamen de jongste zwemmers van de Geul weer aan de start voor een Swimkickwedstrijd in het Sportcentrum in Papendrecht. De Swimkickwedstrijden zijn speciaal bedoeld voor de beginnende zwemmers, de minioren, zodat ze kennis kunnen maken met het zwemmen van een  wedstrijd maar ook de wat meer ervaren minioren zwemmen hier mee. Er kamen flink wat persoonlijke records op de klokken te staan dus de zwemmers van de Geul hebben het goed gedaan.

De allerjongsten zwemmen bij deze wedstrijden 2 keer 25 meter en Roos Kleijn werd op zowel de 25 vrij als de 25 school 4e. Rens van der Es zwom op beide nummers een PR. De iets oudere zwemmers mogen al 2 keer 50 meter zwemmen. Britt van Baaren zwom op de 50 vrij in een PR naar de 2e plaats, op de 50 school werd ze 4e. Bas van Helden zwom op beide afstanden een PR en Thijs Ramstijn deed hetzelfde. Ook Tygo van Berkel zwom 50 vrij en 50 school.

Paul Ruitenberg veroverde op de 50 school het zilver in een PR en op de 50 vrij werd hij 4e, eveneens in een PR. Marie-Elise Verschoor pakte twee 3e plaatsen, op de 50 vrij en de 50 school, beide keren met een PR. Sven de Jong werd op de 50 school mooi 1e en op de 50 vrij werd hij 2e, beide keren verbeterde hij ook nog zijn snelste tijd.

De oudere zwemmers komen aan de start voor de wat langere of zwaardere nummers. Jesper van Tilburg zwom een PR op de 100 school en werd 2e op de 50 vlinder. Thijn Versloot werd 7e op de 50 vlinder. Dylan Groeneveld mocht het water in voor 400 meter vrije slag, in een mooi PR zwom hij naar de 2e plaats.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!