dinsdag 15 juni 2021

Alles over Papendrecht

'Beeld in Beeld' (Deel 3): Sculptuur aan einde van Aviolandapad

13 maart 2018

PAPENDRECHT / DRECHTOEVERS - Het werk van Lucien den Arend kenmerkt zich door de doorlopende verbinding tussen de beeldelementen lijn en vlak. Zijn sculpturen, uitgevoerd op basis van mathematische principes, krijgen daardoor zowel een streng uiterlijk als een heldere vorm.

De belangrijkste aspecten van zijn werk zijn continuïteit, logica en methode. In werken van de laatste 15 jaar worden de zelf opgelegde regels van het constructivisme, waarin de ratio overheerste, doorbroken door het toepassen van een organische vormentaal, waardoor de emotionele kant sterker naar voren komt.

De rode draad in het werk van Lucien den Arend is het zoeken naar de essentie van de lijn. De werken worden uitgevoerd in uiteenlopende materialen, zoals cortenstaal, aluminium, roestvrijstaal, steen, hout en andere.

Bovenstaande sculptuur is te zien aan het eind van het Aviolandapad in Papendrecht. Voor meer informatie: www.beeldenparkdrechtoevers.nl

Lees meer over:

drechtoevers beeldenpark
Deel dit bericht met je vrienden!