Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Korteland Rijwielen overhandigt 1600 handtekeningen' Foto: PAB
17mrt 2018

Korteland Rijwielen overhandigt 1600 handtekeningen

PAPENDRECHT - Korteland Rijwielen wacht nog steeds op toestemming om in de Coornhertstraat fietsen te mogen presenteren en te verkopen.

Met de verkiezingen in aantocht wil Korteland Rijwielen laten zien dat er in Papendrecht behoefte is aan een ruime opgezette fietsenzaak waar je alle grote merken kunt kopen in je eigen woonplaats, gedegen advies daarbij krijgt en voldoende ruimte voor  reparatie.

Om deze reden is hij op 24 februari 2018 een handtekeningenactie gestart, om zodoende te lanten zien dat een groot deel van de Papendrechtse bevolking achter Korteland staat.

De handtekeningen werden door Ruud en Nel Korteland op vrijdagavond 17 maart overhandigd aan de verantwoordelijke wethouder Anouk van Eekelen.

Plaats van handeling was niet het gemeentehuis, maar de beoogde nieuwe vestiging voor Korteland Rijwielen in de Coornhertstraat 8. De wethouder bezocht voor de eerste maal deze nieuw beoogde vestiging. De heer korteland gaf haar een rondleiding wat hij zoal wil gaan doen en waarom hij deze ruimte hiervoor nodig heeft. Daar zou naast de reparatie van alle soorten rijwielen ook de verkoop van rijwielen en bijbehorende accessoires plaats moeten gaan vinden.

Op vrijdag 29 maart aanstaande wordt het bezwaar behandeld tegen de last onder dwangsom (er hangt Kortland een dwangsom van 1000 euro per week boven het hoofd). Ook is het gevolg dat de gehele voorraad van fietsen -niet direct voor verkoop- in de nieuwe vestiging uit het zicht in een tent is opgeslagen. Voor de beoogde vergunning(en) heeft Korteland Rijwielen een specialistisch planologisch en juridisch adviesbureau in de arm genomen.

Zie ook:
ChristenUnie Papendrecht stelt college vragen over mogelijke oplossing rijwielhandel Korteland (vr, 16 mrt 2018)
Ruim 1200 steunbetuigingen voor Korteland Rijwielen (ma, 12 mrt 2018)
Korteland Rijwielen start handtekeningenactie (za, 24 feb 2018)
Weigering vergunning nieuwe vestiging van Korteland Rijwielen blijft de gemoederen bezighouden (vr, 1 dec 2017)
College blijft bij weigering vergunning aan Korteland Rijwielen (di, 24 okt 2017)
Korteland Rijwielen opent 5 september aan de Coornhertstraat (ma, 4 sep 2017)
Korteland Rijwielen breidt uit naar voormalig HUBO pand (wo, 9 nov 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!