Drechtstreek verliest van Woudrichem

19 maart 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Een week na de overwinning op plaatsgenoot Papendrecht moest Drechtstreek zaterdag drie punten afstaan aan Woudrichem. Op het ijskoude en erg winderige kunstgras bijveld trok Woudrichem aan het langste eind.

Al heel vroeg in de wedstrijd zette Michael Slingerland zijn ploeg op voorsprong. Na het opkomen van Randy Kroos, die de bal fraai voor het doel schoof na enkele tegenstanders te gepasseerd te hebben, kon Slingerland feilloos de 0-1 intikken. In die fase van de wedstrijd had Drechtsreek duidelijk het initiatief en het scheelde maar weinig of Michael Slingerland benutte de kans op zijn tweede doelpunt.

Hij kopte echter te zacht in. Een fraaie lob van Mark Kunst belandde boven op de lat. Halverwege de eerste helft, toen Ton Groffen al met een hamstringblessure naar de kant was gehaald, kwam de gelijkmaker van Woudrichem tot stand. Een bal die van het middenveld werd ingeschoten werd  nog net beroerd door Youri Duyzer en hij mocht de 1-1 op zijn naam schrijven. Op slag van rust nam Woudrichem een 2-1 voorsprong door een fraai ingeschoten en door de harde wind meegenomen vrije trap van Bori Secreve die Drechstreek doelman Joris Moesman niet onder controle kon krijgen.

Na rust liet Drechtstreek zien dat het zich niet gewonnen wenste te geven. Het creëerde genoeg kansen maar het ontbrak duidelijk aan de afronding. Er werd hard gestreden en de 2-2 leek er ook te komen, maat daar stak scheidsrechter Niels Felix een stokje voor. Vanaf zo’n vijftien meter van de achter de voorste linie overrulede hij Drechtsreek grensrechter Simon van Sintmaartensdijk die op één lijn stond en voor buitenspel vlagde. Ondanks die tegenvaller bleef Drechstreek aandringen maar het slaagde er niet in om alsnog te scoren. Een kwartier voor het eind was het opnieuw Bori Secreve die scoorde en de stand op 3-1 bracht. In de 90ste minuut van de wedstrijd maakte Michael Slingerland nog wel de 3-2 maar nauwelijks een minuut later maakte Woudrichem de klus af met een laatste doelpunt en kwam de 4-2 tot stand.

Achteraf kon de conclusie alleen maar zijn dat Drechtstreek niet de mindere partij was maar dat het aan scherpte had ontbroken in de afronding.  Komende zaterdag speelt Drechtstreek de lastige thuiswedstrijd tegen het hooggeplaatste Nivo Sparta. Hopelijk heeft de ploeg zich dan voldoende hersteld om voor een verrassing te zorgen. Aanvang van die wedstrijd op sportpark Oostpolder is 14:30 uur.