Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Vierde competitieronde voor de Geul

19 maart 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in Papendrecht de vierde ronde in de landelijke KNZB competitie gezwommen. De geul stond er na drie rondes goed voor en het doel was natuurlijk om de goede positie te handhaven en misschien zelfs nog iets te verbeteren. Na deze vierde ronde volgt er nog een ronde en dan wordt duidelijk of de Geul gaat promoveren naar een hogere klasse.

Er werden deze middag weer veel persoonlijke records gezwommen met als uitschieter het PR van

Lois van Valen op de 200 wissel, zij haalde maar liefst 21 seconden van haar beste tijd af.

Om te beginnen stonden er twee estafettes op het programma. Op de 4x100 wissel voor dames zwommen Esmée Roodenburg, Kirana Hoogenbosch, Zoë van Gool en Sam IJzerman naar een 2e plaats en de 4x50 vrij voor jongens junioren 4 werd door Brandon Groeneveld, Mats Schroots, Tjomme de Tender en Aaike de Tender afgesloten met een 3e plaats.

De jongste zwemmers zwommen 50 vrij en 25 meter schoolslag. Bas van Helden verbeterde zich op beide afstanden en Sven de Jong, Rens v. d. Es, Tygo van Berkel, Marie-Elise Verschoor en Paul Ruitenberg zetten 1 PR op de klokken.

In de categorie meisjes junioren 1 zwom Naomi Hardam voor het eerst 100 vrij en 100 school en zij zette prima tijden op de klokken. Bij de jongens pakte Jesper van Tilburg het brons op de 100 vrij, Thijn Versloot liet op beide afstanden een PR noteren.

De meisjes in de categorie junioren 3 zwommen 200 wissel en 50 rug. Laura ’t Lam veroverde het zilver op de 200 wissel en dook voor het eerst onder de 3 minuten. Ook op de 50 rug verbeterde ze haar beste tijd. Nicole van Os verbeterde zich op beide afstanden en werd twee keer 4e. Daphne van Tilburg zwom een mooi PR op de 200 wissel en Evi Kleijn liet op de 50 rug een PR noteren.

Bij de jongens zwom Tjomme de Tender in de 200 wissel een PR op de 50 vlinder en op de 200 wissel. Ook Mats Schroots zette op de 200 wissel een PR op de klokken.

Debra de Lange was in de categorie meisjes jeugd goed voor zilver op de 200 vrij en brons op de 100 school, beide keren in een PR. Faustine Mussig pakte het brons op de 200 vrij en liet ook twee PR’s noteren. Kyara Keizer zwom een PR op de 200 vrij. Brandon Groeneveld pakte op de 200 vrij het zilver en op de 100 school het brons bij jongens junioren 4. Voor Aaike de Tender was het zilver op de 100 school en beide jongens verbeterden hun tijden. Ook Erik Verhagen verbeterde zich op de 200 vrij.
Sam IJzerman was goed op dreef in de categorie meisjes senioren door zowel de 100 wissel als de 200 school winnend af te sluiten. Haar tijd op de 200 school was tevens goed voor het clubrecord voor dames op deze afstand. Kirana Hoogenbosch behaalde op beide afstanden het brons. Bij de jongens waren er twee zilveren medailles en 2 PR’s voor Aidan van Gool, op de 200 school ging het brons naar Liam van Gool, eveneens in een PR.

Bij de dames greep Zoë van Gool net naast het brons op de 100 vlinder en werd 4e.  Max Muller pakte op de 100 rug bij de heren het goud, op de 100 vlinder werd hij 3e. Het zilver op de 100 vlinder was voor Ben Muller. Kevin Tiittel zwom op beide afstanden een PR en Joran Bakema verbeterde zich op de 100 vlinder.

De afsluitende 4x50 wissel estafette voor meisjes junioren 3 werd door Daphne van Tilburg, Lois van Valen, Laura ’t Lam en Nicole van Os afgesloten met een mooie 2e plaats.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!