vrijdag 27 november 2020

Alles over Papendrecht

Activiteitencentrum Variant wil een Tovertafel

19 maart 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Activiteitencentrum Variant aan de Johannes Vermeerstraat 1 in Papendrecht wil een Tovertafel. Met de Tovertafel worden cliënten van de dagbesteding op een leuke manier gestimuleerd actief te worden. Voor de Tovertafel is een sponsoractie opgezet. Op dinsdag 27 maart komt om 14.00 uur een demonstratie-exemplaar van het apparaat naar Variant waarbij potentiele sponsors zijn uitgenodigd om de werking ervan zelf te ervaren.

De Tovertafel bestaat uit een projector aan het plafond, die interactieve spellen op een tafel daaronder projecteert. Het is één van de betere zorginnovaties van de laatste jaren. Door fysiek te reageren op de beelden komen die in beweging en daardoor komen ook de cliënten zelf in beweging. De Tovertafel is er in verschillende uitvoeringen. Variant wil de Tovertafel Up aanschaffen, die zich specifiek richt op mensen met een verstandelijke beperking. Het apparaat is geen massaproduct, waardoor de aanschaf kostbaar is (ruim € 7000,-). Door middel van sponsoring en giften wil Variant dit bedrag bij elkaar krijgen. De eerste sponsors hebben zich al gemeld. Zij kunnen op 27 maart De Tovertafel bekijken en overhandigen dan hun financiële bijdrage.

Deel dit bericht met je vrienden!