woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Gemiva start met uitzendbureau Xtra

21 maart 2018 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op dinsdag 20 maart opende het uitzendbureau Xtra haar deuren als nieuw onderdeel van de dagbesteding van Gemiva SVG groep aan de Albert Schweitzerstraat 137.

‘We starten met het uitzendbureau in de gemeente Papendrecht. Met het uitzendbureau Xtra doen we klussen waarmee we contact staan met anderen. Bijvoorbeeld koffie schenken voor de gemeente, helpen bij een verzorgingshuis of een flyerklus in de wijk’ vertelt Nienke, een van de begeleiders van Xtra.

De opening hebben we groots gevierd met een arbeidsmarkt, waarbij cliënten konden zien en ervaren wat de keuzes zijn voor de toekomst. Cliënten vulden een goodiebag op de markt en iedereen kon het werk ‘liken’ wat hen aansprak.

‘Voor de één betekent het uitzendbureau een keer meedoen om te proeven aan een bepaald soort werk, voor de ander betekent het regelmatig op pad met het uitzendteam als vast onderdeel van zijn of haar daginvulling’

Cliënten ontwikkelen zich op drie manieren bij de dagbesteding; ze leren een vak op hun vaste groep en daarnaast kunnen ze aangepast aan hun behoefte en de klussen die er zijn, meedoen bij het uitzendbureau. Scholing is het derde onderdeel, waardoor mensen niet alleen in de praktijk leren maar ook de bijbehorende cursus of training krijgen aangeboden. Ook binnen de dagbesteding heeft ieder dus zijn eigen loopbaan.

Het was echt een feestje voor cliënten om al het verschillend werk bij elkaar te zien op de arbeidsmarkt, ze hebben opgeschreven waar ze goed in zijn en welke klus ze graag nog zouden willen doen. En dat cliënten handig zijn in verschillend werk, is al zichtbaar in het PR materiaal en de kleding van het uitzendbureau, alles is zelf bedrukt.

De eerste aanmeldingen zijn al binnen voor de komende klussen, het was al met al een vliegende start voor Xtra.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!