maandag 1 maart 2021

Alles over Papendrecht

Zilveren Gemeentespeld voor Brandweerman Huisman

23 maart 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Als blijk van waardering en erkentelijkheid ontving J. Huisman donderdag 22 maart 2018 bij zijn afscheid als brandweerman uit handen van burgemeester Moerkerke de zilveren gemeentespeld.

Na meer dan veertig actieve jaren bij de brandweer gaat de heer Huisman die dag met vervroegd pensioen. Tot het moment van zijn pensionering was hij operationeel manager van de brandweer in Papendrecht. De eerste twintig jaar was hij al vrijwilliger en vervolgens 12,5 jaar postcommandant. Daarnaast was hij de afgelopen achttien jaar actief als officier van dienst bij de regionale brandweer.

Onder collega's is Huisman zeer gewaardeerd en gerespecteerd. Het functioneren van het korps Papendrecht wordt voor een belangrijk deel toegeschreven aan zijn passie, betrokkenheid bij zijn collega's en grote verantwoordelijkheidsgevoel. Een voorbeeld daarvan is dat hij ’s nachts bij serieuze incidenten speciaal voor ondersteuning van zijn collega’s naar de kazerne komt en elk jarig korps lid op verjaardagen belt om zijn felicitaties over te brengen.

Bron foto: Gemeente Papendrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!