Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Nivo Sparta net te sterk voor Drechtstreek

26 maart 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Weer zag coach Miguel Munoz zijn elftal verliezen, nu tegen het als tweede geplaatste Nivo Sparta. Voor Nivo Sparta was de winst erg belangrijk om de kansen op een kampioenschap open te houden. De opluchting was bij hen dan ook groot toen scheidsrechter Den Hertog de wedstrijd af floot bij een 1-2 eindstand.

Al in de 13e minuut kwam Nivo Sparta op voorsprong door een doelpunt van Frenk Schaap. Beide ploegen hielden elkaar daarna lang in evenwicht. Het spel golfde op en neer en lange tijd vielen er geen doelpunten te bewonderen. Drechtstreek toonde zich een gedegen tegenstander voor de kampioenskandidaat en het creëerde tal van kansen.

In de tweede helft paste coach Munoz na twintig minuten een dubbele wissel toe. Mark Kunst en Joey d’Haan verlieten het veld voor Thijs den Dunnen en na lange tijd ook weer eens Haris Brzac. In het spel van Den Dunnen, die steeds meer speelminuten krijgt, is een duidelijk stijgende lijn zichtbaar aan het worden. Hij maakt het de defensie van de tegenstanders steeds lastiger. Tien minuten na de dubbele wissel was Michael Slingeland heel dicht bij de gelijkmaker maar doelman Ruud de Groot wist dat te voorkomen en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Uit de tegenaanval bracht routinier Willem Looijen de stand op 0-2. Drechtstreek liet zich echter niet terug dringen en bleef aanvallend proberen om er nog een puntje uit te slepen. Een paar minuten voor het eind van de wedstrijd maakte Michael Slingerland er nog wel 1-2 van met een prachtige goal maar verder kwam men niet.

Resultaat van de uitslag is dat Nivo Sparta heel goede zaken deed met de overwinning. Door het verlies van concurrent Almerk neemt het zelfs de koppositie over. Drechtstreek staat nu negende. Komende zaterdag speelt Drechtstreek de uitwedstrijd tegen Tricht dat tiende staat op de ranglijst.

Lees meer over:

voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!