Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek speelt gelijk tegen Tricht

1 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / TRICHT – Na enkele weken zonder punten heeft Drechtstreek weer eens een punt gepakt in en tegen Tricht.  Het lukte opnieuw niet om drie punten binnen te halen en de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Hierdoor blijft de voorsprong van Drechtstreek op Tricht staan op vijf punten en het liet de kans lopen om daar zeven punten van te maken.

Zeker voor rust speelde Drechtstreek een goede partij al was er in de tiende minuut een goede kans voor Tricht. René van Soelen en Rick van Haarlem konden hun kansen echter niet verzilveren door goed optreden van Drechtstreek doelman Joris Moesman. Halverwege de eerste helft liet scheidsrechter Westdorp doorspelen na een duidelijke handsbal in het strafschopgebied waardoor Drechtstreek een penalty mis liep. Drechtstreek werd geleidelijk aan sterker maar ook Tricht wist enkele keren gevaarlijk te worden. In de 34ste minuut viel eindelijk het Drechtstreek doelpunt waarop gewacht werd.

Randy kroos nam een hoekschop waarop Dion Warner redelijk eenvoudig kon inkoppen: 0-1.
Na twee minuten in de tweede helft scoorde Michael Slingeland naar hij dacht de 0-2, maar de bal werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Drechtstreek bleef vlijtig proberen de voorsprong te vergroten maar schoten op het doel van  Michael Slingeland en Joey d’Haan troffen geen doel. Tricht leek zich in de tweede helft niet neer te willen leggen bij een achterstand en ging op jacht naar de gelijkmaker. Vijf minuten voor het eind van de wedstrijd moest Justin Blaauw het veld verlaten na zijn tweede gele kaart en twee minuten later, in de  87ste minuut, vond Tricht de aansluiting. Ramon van Soelen schoot een bal op de lat en Rani Abouna wist de rebound te verzilveren. Zo sleepte men toch  nog een puntje binnen.

Bijzonderheid bij Drechtstreek was dat jeugdspeler Desley Tolenaar ongeveer tien minuten voor het eind van de wedstrijd zijn debuut maakte toen hij Joey d’Haan verving. Coach Munoz had ook de junioren David Kluver en Dani Roodnat  als wisselspelers meegenomen.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen het als derde geplaatste Roda Boys/Bommelerwaard. Aanvang van die wedstrijd op sportpark Oostpolder is 14:30 uur.

Lees meer over:

voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!