Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

De Geul pakt derde plaats in Regiocompetitie.

2 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Sportcentrum Papendrecht de 5e en laatste ronde van de Regiocompetitie gezwommen. De Geul komt uit in de B-competitie en stond na vier ronden op de derde plaats, de inzet was dus om deze plek te behouden. Doordat de ploeg van de Geul nogal wat tegenslag kende bij deze wedstrijd in de vorm van ziekte en blessures was het nog geen uitgemaakte zaak dat de Geul ook echt derde zou worden. Sommige zwemmers moesten heel vaak starten, wat natuurlijk een zware opgave is en ook wat punten kost, maar alle zwemmers hebben zich voor 100% ingezet en het eindresultaat was een mooie derde plaats in de einduitslag van de Regiocompetitie.

Het eerste individuele nummer van de middag leverde meteen een succesje op voor de Geul: in de categorie meisjes senioren veroverde Zoë van Gool het goud op de 50 vlinder en het zilver ging naar Esmée Roodenburg, in een mooi PR. Op de 200 vrij in deze categorie voegde Esmée Roodenburg daar een bronzen medaille aan toe, opnieuw in een PR. Debra de Lange zorgde voor de overige wedstrijdpunten. Bij de jongens in de categorie jongens jeugd zwommen Aidan en Liam van Gool op deze afstanden de punten bij elkaar.

In de categorie meisjes jeugd zwom Dana Kleijn op zowel de 100 vrij als de 50 vlinder een PR. Faustine Mussig pakte op de 100 vrij in een PR de 6e plaats en werd op de 50 vlinder 7e, Debra de Lange zwom de overige punten bij elkaar. Brandon Groeneveld verbeterde zich in de categorie jongens junioren 4 op beide afstanden, Aaike de Tender liet op de 100 vrij eveneens een PR noteren.
In zijn eigen leeftijdscategorie, jongens junioren 2, greep Aaike op de 100 school met een 4e plaats net naast de medailles en op de 100 vlinder stond er voor hem weer een PR op de klok. Ook Tjomme de Tender liet twee PR´s noteren.

Nicole van Os en Daphne van Tilburg verbeterden zich in de categorie meisjes junioren 3 allebei op de 100 vlinder.

De jongste zwemmers kwamen aan de start voor 100 school en 50 rug. Lois van Valen en Laura ´t Lam lieten op beide afstanden een PR noteren, Evi Kleijn verbeterde haar beste tijd op de 100 school. Bij de jongens waren er PR´s voor Dylan Groeneveld en Thijn Versloot op beide afstanden, Jesper van Tilburg verbeterde zich op de 50 rug.

Bij de dames zwommen Kirana Hoogenbosch, Zoë van Gool en Esmée Roodenburg de punten bij elkaar, bij de heren werd Max Muller 5e op de 100 rug, de overige punten kwamen op naam van Ivan van Omme en Ben Muller.

Tijdens deze laatste competitiewedstrijd stonden er maar liefst 4 estafettes op het programma. Vooral de twee  8x50 estafettes waren met de uitgedunde wedstrijdploeg van de Geul een heel gepuzzel maar de zwemmers, die al aardig wat meters in de benen  hadden, lieten zich niet kennen. Op de 8x50 wissel werden Esmée Roodenburg, Max Muller, Kirana Hoogenbosch, Ivan van Omme, Zoë van Gool, Ben Muller, Faustine Mussig en Aidan van Gool heel knap 4e.  Bij de 8x50 vrij kwam bijna hetzelfde team nogmaals aan de start, in dit geval zwom Debra de Lange i. p. v. Faustine Mussig, en er werd een keurige 5e plaats behaald.

De 4x50 vrij werd door Dana Kleijn, Erik Verhagen, Debra de Lange en Brandon Groeneveld afgesloten met een 7e plaats en op de afsluitende 4x50 wissel estafette zwommen Faustine Mussig, Aaike de Tender, Laura ´t Lam en Brandon Groeneveld naar een 6e plaats.
De 3e plaats in de eindstand was door de inzet van alle zwemmers dus ook zeker een heel erg verdiende plaats!

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!