Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Voorzitter kiesvereniging SGP Wim Goudriaan neemt afscheid

5 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Tijdens de algemene ledenvergadering van de kiesvereniging van SGP Papendrecht is op dinsdag 3 april afscheid genomen van voorzitter Wim Goudriaan. Hij wordt opgevolgd door Arjan Voorwinden.

Goudriaan was bijna vijftig jaar actief voor de plaatselijke SGP. Van 1970 tot 1977 was hij al eens bestuurslid en voorzitter van de kiesvereniging. In mei 1974 kwam Goudriaan voor de SGP in de Papendrechtse gemeenteraad. In 2006 werd hij opgevolgd door de huidige SGP-wethouder Marco Hoogland. Bij zijn afscheid in de raad werd Goudriaan benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Goudriaan maakte in zijn 32-jarige periode als raadslid talloze burgemeesters, gemeentesecretarissen, wethouders en raadsleden mee. Eén van zijn grootste politieke successen was het herstel van de historische kerktoren van de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. Na zijn raadslidmaatschap trad Goudriaan opnieuw toe tot het bestuur van de kiesvereniging. In 2010 werd hij verkozen tot voorzitter. Ook maakte hij tot op heden nog deel uit van de schaduwfractie van de SGP.

Voorzitter Arjan Voorwinden: ‘Met zijn wijsheid, principiële inbreng en jarenlange ervaring is Wim Goudriaan van bijzondere betekenis geweest voor de plaatselijke SGP. Wij zijn de Heere dankbaar voor wat Hij ons in Wim allemaal gegeven heeft.’

Tijdens de algemene ledenvergadering van afgelopen dinsdag werden ook nog twee nieuwe bestuursleden verkozen. Dit zijn Arjan Labee en Laurens van Uden.

Foto: B.C.Ph. van der Waal.

Lees meer over:

sgp wim goudriaan
Deel dit bericht met je vrienden!