maandag 27 september 2021

Alles over Papendrecht

Verlies Drechtstreek tegen Roda Boys

9 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Drechtstreek is er niet in geslaagd om zich goed te verweren tegen het sterke Roda Boys uit Aalst. Het moest een 0-4 verlies incasseren. Roda Boys / Bommelerwaard was zaterdag duidelijk de betere ploeg en daar had Drechtstreek zich domweg bij neer te leggen.

Voor Roda Boys was het een aangename middag. Mede-kampioenskandidaten Nivo Sparta en Almkerk speelden tegen elkaar gelijk en daardoor liep het verder in op de nummers 1 en 2. Komende dinsdagavond haalt Roda Boys de laatste vijftien minuten in van de thuiswedstrijd tegen Papendrecht die onlangs bij een 2-2 stand moest worden gestaakt door een blessure van de scheidsrechter.

Roda Boys kreeg weinig tegenstand van Drechtstreek dat vier basisspelers miste. Justin Blaauw was geschorst en Randy Kroos, Mark Kunst en Ton Goffen ontbraken wegens blessures. Coach Munoz koos er daardoor voor om te starten met de junior Max Voogelaar en de jonge Thijs den Dunnen en Luuk Bouw in de basis.

Al in de zesde minuut scoorde Niels Loef namens Roda Boys de 0-1 en amper vijf minuten later was de 0-2 al een feit. Na een zeer snelle aanval van Roda Boys over rechts kreeg het een hoekschop en die werd door Rik van den Broek in het doel gewerkt. In de 32ste minuut kwam de stand zelfs op 0-3 nadat Freek van  Eembergen een door scheidsrechter Rick van Rijn toegekende penalty had verzilverd. Drechtstreek toonde zich onmachtig om voor serieus weerwerk  te zorgen, al was Luuk Bouw heel dicht bij een doelpunt. Zijn schot belandde keihard op de paal.

Na de hervatting leek het er op dat Roda Boys wel vertrouwde op hun kracht en routine om de wedstrijd rustig uit te spelen. Het was oppermachtig en Drechtstreek figureerde slechts. Amper tien minuten voor tijd bepaalde Jordi de Wit de eindstand op 0-4 want een vrije trap van aanvoerder Mike Scholten, net buiten de zestien, ging over het doel van Joris Moesman.

Met nog zes wedstrijden te gaan zou het voor Drechtstreek prettig zijn om nog wat punten te verzamelen want het kan zich nog niet geheel veilig wanen. Tegen twee lager geplaatste ploegen en vier hoger geplaatsen moet het nog wel wat puntjes veroveren voor een rustiger gevoel. Komende zaterdag speelt Drechtstreek opnieuw thuis, nu tegen Hardinxveld en de week erna treft het SVW uit in Gorinchem.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!