Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Terugkoppeling en advies door de informateur in openbare raadsvergadering

9 april 2018

PAPENDRECHT - Tijdens een extra openbare raadsvergadering op donderdag 12 april 2018 vanaf 18.45 uur is er een terugkoppeling van de gesprekken met de negen partijen door informateur de heer M.C. de Regt. De informateur geeft daarnaast een advies met betrekking tot het vormen van een coalitie.

De onafhankelijke informateur is door de negen politieke partijen uitgenodigd om gesprekken met alle partijen te voeren en zo te komen tot een coalitie. De partijen schaarden zich vrijdag 23 maart 2018 tijdens het duidingsdebat unaniem achter het voorstel van het PAB voor een onafhankelijk informateur. Het PAB is met negen zetels de grootste fractie in de gemeenteraad.

De ChristenUnie kwam naar aanleiding daarvan die avond met het voorstel om de heer M.C. de Regt te benoemen tot onafhankelijk informateur. De afgelopen weken heeft de heer De Regt met alle partijen gesprekken gevoerd en donderdag 12 april komt hij tijdens een extra openbare raadsvergadering met zijn bevindingen en zal naar verwachting een advies geven voor het vormen van een coalitie. De vergadering is in de raadzaal van 18.45 tot 19.45 uur en is rechtstreeks te volgen via de live-stream. De live-stream is te vinden via de website van de gemeente, onderaan de beginpagina staat een link met 'Kijk nu'.

Lees meer over:

Informateur vergadering openbare
Deel dit bericht met je vrienden!