woensdag 29 september 2021

Alles over Papendrecht

Meeste huizen in Papendrecht worden boven vraagprijs verkocht

10 april 2018 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - De huizenmarkt is flink in beweging gekomen, en ook in Papendrecht is de vraag naar huizen inmiddels groter dan het aanbod.

Papendrecht.net heeft een onderzoek gedaan en aan diverse makelaars de volgende vragen voorgelegd:

  1. Merkt u een duidelijke toename in de verkoop van woningen?
  2. Merkt u een duidelijke toename van de verkoopprijzen van woningen?
  3. Zijn er nog woningen die onder de vraagprijs worden verkocht?

De antwoorden die we ontvingen, bevestigen de landelijke trend in de steden: Het is duidelijk dat er minder huizen worden verkocht vanwege een dalend aanbod. Wel zijn er kortere looptijden. Steeds meer woningen worden direct verkocht.

De prijzen lopen als gevolg van schaarste op. De meeste huizen in Papendrecht worden inmiddels boven de vraagprijs verkocht. Dit geldt met name voor woningen die volledig gerenoveerd/gemoderniseerd zijn en woningen die aan de onderkant en in het midden van het segment zitten.

-.-

In een mailing van het NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen) lazen we over dit onderwerp, maar dan landelijk gezien het volgende:

Verkopen boven de vraagprijs stabiliseert op hoog niveau
Het aandeel woningen dat (landelijk gezien) boven de vraagprijs verkocht wordt, is in het 1ste kwartaal zo goed als gelijk gebleven in vergelijking met het vorige kwartaal. Bijna 28% van de verkochte woningen wordt boven de vraagprijs verkocht. Daarnaast wordt nog ruim 16% voor de vraagprijs verkocht. “De vraag is of deze stabilisatie een omslagpunt markeert of een korte onderbreking is van de opgaande trend”, waarschuwt NVM-voorzitter Jaarsma. “Nog altijd is het aantal woningen dat boven de vraagprijs wordt verkocht zo’n 10%-punt hoger dan een jaar geleden.” Het gemiddelde verschil tussen de vraagprijs en uiteindelijke transactieprijs is gedaald tot 0,7%. Appartementen worden gemiddeld 1,6% boven de vraagprijs verkocht. Op grote delen van de koopwoningmarkt is sprake van oververhitting, waardoor kopers soms ruim boven de vraagprijs bieden om toch de gewenste woning te bemachtigen.

Bron afbeelding: NVM.

Lees meer over:

huizen woningen
Deel dit bericht met je vrienden!