Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Terrassenbeleid versoepeld

17 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Het wordt warmer, de zon laat zich vaker zien, terrassen staan uit. In Papendrecht kan iedereen weer regelmatig tot ‘s avonds laat genieten van een lekker drankje, hapje of ijsje.

De afgelopen jaren hebben de ondernemers en de gemeente veel geïnvesteerd in bedrijvigheid rondom het centrum en het marktplein, de ‘huiskamer van Papendrecht’. Het horeca-aanbod is flink toegenomen. Het centrum wordt steeds gezelliger en daardoor een goede plek om te vertoeven.

Verlevendiging straatbeeld
Terrassen dragen bij aan een levendig straatbeeld. De gemeente heeft nieuwe regels opgesteld voor de terrassen in Papendrecht, zodat de openbare ruimte aantrekkelijk blijft, zijn openbare karakter behoudt en hinder en overlast zoveel mogelijk wordt voorkomen. Anouk van Eekelen, wethouder Economie, licht toe: “Ondernemers betalen in Papendrecht voor een terras het laagste tarief in de regio. Daarnaast hebben we het terrassenbeleid nu versoepeld in overleg met de horecaondernemers. Eenduidige regels en richtlijnen zijn ingevoerd rondom terrassen, gevelaankleding en uitstallingen. De eigen identiteit is leidend bij de inrichting van het terras. Plaatsing van vaste objecten zoals terrasschermen en parasols is vanaf nu ook mogelijk. Zo kan iedere ondernemer een mooi terras maken waar inwoners en bezoekers kunnen genieten van de zon en iets lekkers.” De gemeente en de horecaondernemers zijn enthousiast over de nieuwe richtlijnen die voor meer duidelijkheid en flexibiliteit zorgen.

Lees meer over:

gemeente ondernemers terrassen
Deel dit bericht met je vrienden!