dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek wint van SVW

23 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Waar Drechtstreek in december nog tegen puntverlies op liep tegen SVW wist het zaterdag wel de volle winst binnen te halen. De wedstrijd in Papendrecht leverde de rood-witte streepjes toen hun eerste punt op in de competitie. Na hun eerste winst van dit seizoen een week eerder tegen SV Meerkerk had men hoop op wedstrijdpunten maar Drechtstreek liet zich niet weer verrassen.

SVW, dat in ernstige degradatiezorgen verkeert, kwam al na enkele minuten op voorsprong via een hard schot van Denzel Libretto net aan de binnenkant van de paal. Doelman Joris Moesman was hier duidelijk verrast door en Drechtstreek keek dus al heel snel tegen een achterstand aan. Drechtstreek wenste zich  niet bij de achterstand neer te leggen en werkte hard om de gelijkmaker te scoren. Kansen kreeg het daarvoor zeker maar het duurde tot kort voor rust voordat Michael Slingerland de 1-1- in kon koppen op voorzet van Randy Kroos.

Daarvoor had het al tal van kansen gecreëerd. Zo was Max Voogel al heel dicht bij een doelpunt maar doelman Onur Inan wist dat na twee ‘grabbelballen’ te verhinderen. Coach Miguel Munoz liet junior speler Max Voogel opnieuw een hele wedstrijd spelen en hij liet zien dat hij zich redelijk makkelijk aanpast aan het niveau van zijn elftal. Net voor rust liet de jonge SVW speler Menno Dekker nog een fraai schot los op het doel van Joris Moesman maar die stopte de bal knap. Ook een goed schot van Hicham Farhou werd door Moesman goed onderschept.

In de tweede helft lag het initiatief  bij Drechtstreek. Het speelde zeer aanvallend en zette veel druk op de verdediging van SVW. De steeds goed opkomende Jorn van Drimmelen zorgde voor gevaar en Damien Vereecken leek dicht bij een doelpunt met een keihard schot dat net over hert doel ging. Door de vele snelle aanvallen van Drechtstreek kreeg doelman Onur Inan enkele keren de gelegenheid om te laten zien dat hij op spectaculaire wijze in kon grijpen, ook ver buiten zijn doelgebied. Op die manier wist hij lange tijd doelpunten te voorkomen maar in de 70ste minuut werd een Drechtstreek speler op de rand van de zestien in volle vaart neergelegd door Emre Gulpinar, die daar geel voor kreeg gepresenteerd kreeg door de prima leidende scheidsrechter Kadir Düzdüsen. De vrije trap werd genomen door Damien Vereecken die de bal hard in het doel wist te werken: 1-2. 

Ook in het laatste deel van de wedstrijd was Drechtsreek gevaarlijker dan zijn tegenstander maar ondanks alle druk die het zette wist het niet meer te scoren. Een opleving van SVW leverde voor hen wel enkele kansen op maar er werd niet meer gescoord.

Door de winst heeft Drechtstreek nu 31 wedstrijdpunten en speelde het zich definitief veilig. Dat mag een goede prestatie worden genoemd in het eerste seizoen na de promotie naar de 2e klasse. Er resteren nu nog vier wedstrijden. Komende zaterdag is Drechtstreek vrij en op 5 mei speelt het de lastige uitwedstrijd tegen Pelikaan in Zwijndrecht. Daarna treft het nog Wilhelimina’26, Almkerk en Heukelum.

Lees meer over:

voetbal vv drechtstreek
Deel dit bericht met je vrienden!