Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

Promotie voor de Geul

24 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag vond in het Sportcentrum Papendrecht de laatste en beslissende ronde van de Nationale Zwemcompetitie plaats. Na de eerste 4 ronden stond de Geul op een vijfde plaats in de landelijke totaalstand met 65 ploegen, deze plaats vasthouden zou promotie betekenen naar de C-klasse. De zwemmers van de Geul lieten zich van hun beste kant zien, er werden veel persoonlijke records gezwommen en medailles behaald.

De wedstrijd begon met een 4x50 wissel estafette voor jongens jeugd, waarbij het Geulteam met Liam van Gool, Aaike de Tender, Aidan van Gool en Brandon Groeneveld een 3e plaats veroverde. Daarna volgde de 4x50 vrij voor meisjes jeugd en hier deden maar liefst 2 Geulteams mee. Faustine Mussig, Nicole van Os, Dana Kleijn en Debra de Lange werden mooi 2e en Evi Kleijn, Daphne van Tilburg, Lois van Valen en Laura ’t Lam legden beslag op de 3e plaats.

De jongste zwemmers, minioren 4, zwommen 100 wissel. Paul Ruitenberg zwom in een PR naar de 4e plaats en ook Marie Elise Verschoor zette een PR op de klokken. Sven de Jong, Tycho van Berkel, Bas van Helden en Rens van Es zwommen dit lastige nummer voor de eerste keer en brachten het er keurig vanaf.  Op de 25 school werd Paul Ruitenberg mooi 2e.

In de categorie jongens minioren 6 zwom Thijn Versloot op de 50 vlinder en de 100 vrij een PR. Jesper van Tilburg was op de 100 vrij alle concurrenten te snel af en tikte als eerste aan in een nieuw PR, op de 50 vlinder werd hij 3e.

Laura ’t Lam werd op de 200 vrij bij meisjes junioren 3 tweede, het brons was voor Nicole van Os en Daphne van Tilburg tikte als 4e aan. Lois van Valen en Salomé van Loo lieten ieder een PR noteren. Op de 50 school voegde Daphne er nog een 4e plaats aan toe. Bij de jongens maakten Dylan Groeneveld en Tjonmme de Tender het op de 200 vrij spannend, uiteindelijk tikte Dylan als 2 e aan en Tjomme werd 3e, beiden in een PR. Ook op de 50 school zwom Tjomme een PR en werd 4e.
In de categorie meisjes jeugd veroverde Faustine Mussig zilver op de 100 wissel, Debra de Lange werd 4e. Op de 200 rug vielen twee flinke PR’s: Faustine zwom maar liefst 27 seconden van haar beste tijd af en Dana Kleijn liet een PR van 17 seconden noteren. Debra de Lange pakte, ook in een PR, het zilver op deze afstand.  Bij de jongens veroverde Brandon Groeneveld het brons op de 100 wissel en het zilver op de 200 rug. Aaike de Tender zwom op beide afstanden een PR en pakte ook nog het brons op de 200 rug.

Sam IJzerman was alle concurrenten de baas in de categorie meisjes senioren, zowel op de 100 rug als op de 100 vrij zwom zij overtuigend naar het goud. Liam van Gool werd bij de jongens 2e op de 100 rug, Aidan van Gool tikte als 4e aan op de 100 vrij. Tijmen Snier verbeterde op beide afstanden zijn beste tijd.

Bij de dames was er zilver voor Esmée Roodenburg op de 200 wissel, Zoë van Gool werd 5e. Op de 50 vrij tikte Esmée als 4e aan. Bij de heren werd Ivan van Omme in een PR 2e op de 200 wissel, het brons was voor Ben Muller. Ook Joran Bakema zwom een PR op deze afstand. De 50 vrij was een prooi voor Ivan van Omme.

De afsluitende 8x50 vrij estafette moest natuurlijk ook nog volgens de regels gezwommen worden, diskwalificatie betekende puntenverlies/ Aaike de Tender, Nicole van Os, Brandon Groeneveld, Faustine Mussig, Aidan van Gool, Sam IJzerman, Ivan van Omme en Esmée Roodenburg maakten geen fouten en werden knap 2e.

Toen alle punten geteld waren en alle verenigingen de uitslagen naar de KNZB gestuurd hadden bleek dat de Geul de 5e plaats vastgehouden had en dat de promotie naar de C klasse een feit is. Een hele knappe prestatie voor alle zwemmers van de Geul.

Bron foto: De Geul.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!