Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Papendrecht is nu officieel een bijvriendelijke gemeente

24 april 2018

PAPENDRECHT - Sinds vanmiddag mag Papendrecht zich officieel een bij-vriendelijke gemeente noemen. Mevrouw Jacqueline van Dongen, ambassadeur van Nederland Zoemt, heeft vanmiddag in de Fruitheerlijkheid aan de Kerkbuurt het predicaat uitgereikt aan wethouder Kees Koppenol.

Zowel de gemeente Papendrecht als de Fruitheerlijkheid als de Natuur- en Vogelwacht West-Alblasserwaard doen er veel aan om de in zijn bestaan bedreigde bij zoveel mogelijk te beschermen. In de vorm van activiteiten (denk aan de landelijke bijentelling komend weekend, een bijenwandeling, workshop bijenkasten maken voor kinderen), maar ook het stimuleren van bij-vriendelijke beplanting en chemischevrije onkruidbestrijding en gewasbescherming.

Lees meer over:

bijen fruitheerlijkheid
Deel dit bericht met je vrienden!