Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtsteden Dukaat voor René van Engelen

25 april 2018

PAPENDRECHT / DRECHTSTEDEN - René van Engelen heeft dinsdag 17 april 2018 bij zijn afscheid in de Drechtraad uit handen van voorzitter Wouter Kolff een Drechtsteden Dukaat ontvangen. Het Drechtraadslid van GroenLinks ontving deze bijzondere blijk van waardering voor zijn inzet ten behoeve van de Drechtsteden.

Van Engelen was sinds 2005 plaatsvervangend lid en sinds 2010 lid van de Drechtraad. Als onder meer lid van de Agendacommissie, het Presidium, de Werkgeverscommissie en de ad hoc commissie regionaal Meerjarenprogramma heeft de Papendrechter zich verdienstelijk gemaakt voor de regio. Voorzitter Kolff typeerde Van Engelen als ‘een vredelievend mens, een man die met veel dingen tegelijk bezig is en een type dat zes ballen tegelijk in de lucht houdt’.

In zijn eigen gemeente Papendrecht was Van Engelen onder meer fractievoorzitter en voorzitter van de Vertrouwenscommissie voor de benoeming van de burgemeester. Naast Van Engelen ontvingen ook de Drechtraadsleden Nelleke de Smoker (D66, Dordrecht) en Fred Loos (ABZ, Zwijndrecht) een Drechtsteden Dukaat. Tijdens de bijeenkomst werd ook de nieuwe Drechtraad geïnstalleerd. Vanuit Papendrecht nemen Arno Janssen (PAB), Sophia de Keizer (VVD), Egbert Ligtenberg (CDA), Trijntje van Es (D66), Cees de Ruijter (ChristenUnie), Derya Yildiz-Karso (PvdA), Arjan Kosten (SGP), Ruud Lammers (Onafhankelijk Papendrecht) en Bert Grimmius (GroenLinks) zitting in de Drechtraad.

Bron foto: Gemeente Papendrecht.

Lees meer over:

burgemeester afscheid dukaat
Deel dit bericht met je vrienden!