Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Nieuw Oranjecomité stelt zich voor

26 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Sinds augustus vorig jaar hebben is er samen met burgemeester Aart-Jan Moerkerke succesvol gewerkt aan een nieuw Oranjecomité, dat namens de Gemeente Papendrecht invulling geeft aan Koningsdag en Bevrijdingsdag. Het Oranjecomité werkt bovendien nauw samen met een nieuw 4 mei-Comité. En dat is belangrijk, want Koningsdag en Dodenherdenking zijn momenten om samen te vieren en herdenken in een dorp waar we trots op mogen zijn! Dat is een traditie in ons Papendrecht.

Het nieuwe Oranjecomité bestaat uit Sandra Verdoorn, Walter van der Vlies, Ronald van Ee en Jan Kazen. Zij worden actief ondersteund door Jeanette Schenk, Henri Hummelink, Wietske Pietersma, Margré van Wijngaarden, Leen Alderliesten, Aart-Jan Moerkerke en onze sponsoren Il Mercato, Willaerts, Van Heeswijk Administraties, ESBI, VEGO, Schenk Tanktransport, Foto Schievink, d’Ertepeller, Ronald Verkeersopleidingen, BREKO, Gebr. De Koning, DIXI, Winkelcentrum De Meent en Gemeente Papendrecht.

Traditiegetrouw begint Koningsdag om 9:30 uur met de aubade in de Muziektent. De kleedjes en kramen van de vrijmarkt zijn dan al lang opgebouwd en zeker bij mooi weer kunnen vroege vogels alvast een rondje lopen in de straten rondom de Muziektent. Bij een voorzichtig stralend zonnetje voel je de energie en verwachting van het feest dat eraan komt. Na de aubade opent de burgemeester de eerste roofvogelshow op het grasveld achter de muziektent. Vervolgens is er bij de muziektent een afwisselend programma in samenwerking met Stichting Dorpsbehoud, met roofvogelshows en muziek van de Amazing Stroopwafels en de Smarties.

Intussen starten op het Marktplein tal van activiteiten, met een ouderenprogramma rondom De Stolpe, kinderspellen, een spectaculaire Adrenalator en een muziekprogramma dat aanvangt met een matinee door het Ukelele Orchestra en ons eigen Excelsior dat samen met singer-songwriter Francesco een Top2000 programma ten gehore brengt. Het blijft de gehele dag goed toeven op het Marktplein en de terrassen van Il Mercato en Cookers, met muziek van Iris en Smoy en veel activiteiten voor jong en oud.

Een rondje Winkelcentrum De Meent is dit jaar ook een must, met leuke terrassen en DJ’s bij Happen & Stappen, Baker & Baker, Loes en Arthur Tuytel. En in de namiddag zijn er natuurlijk spetterende optredens op het Veerplein bij Willaerts. Dit jaar staan Agogo en The Originals op het programma. We sluiten Koningsdag af met een vuurwerkshow op het drierivierenpunt om 22:30 uur. Dat doen we samen met Dordrecht en Zwijndrecht. Ook dat is inmiddels een mooie traditie.

Zie ook:

Lees meer over:

Koningsdag oranje comite
Deel dit bericht met je vrienden!