Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Proces coalitievorming verloopt gestaag

2 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Onder toeziend oog van formateur Rinus de Regt zijn de vier partijen PAB, CDA, CU en SGP zo snel mogelijk aan de slag gegaan om samen een ambitieus coalitieakkoord op te stellen voor de bestuursperiode 2018-2022. Op hoofdlijnen bespreken zij wat zij de komende vier jaar willen bereiken.

Formateur De Regt, die op 12 april zijn advies uitbracht over deze mogelijke coalitievorming, is erg tevreden: “De onderhandelingen lopen voorspoedig. De gesprekken vinden plaats in een goede, harmonieuze sfeer. Ik verwacht half mei de gesprekken positief te kunnen afronden”.

Alle vier de partijen stellen zich positief naar elkaar op. Er wordt rekening gehouden met elkaars politieke standpunten. De onderhandelaars streven ernaar om in de tweede helft van mei het akkoord aan de raad te presenteren.

Op dit moment worden de beoogd wethouders gescreend. Zodra de integriteitsscan achter de rug is en de portefeuilleverdeling is besproken, worden de namen bekend gemaakt. Het nieuwe college wordt naar verwachting eind mei geïnstalleerd.

Lees meer over:

coalitie akkoord bespreking
Deel dit bericht met je vrienden!