Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Bijen- en insectenhotel in de Tiendzone geopend

17 mei 2018 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht is een bijen- en insectenhotel rijker!

Op donderdag 17 mei 2018 opende Wethouder Koppenol samen met leerlingen van basisschool 't Kofschip een bijen- en insectenhotel in de Tiendzone (schuin tegenover de school). Het bijen- en insectenhotel biedt onderdak aan verschillende solitaire bijen en andere nuttige insecten.

Leerlingen van de groepen 6 en 7 van basisschool ‘t Kofschip kregen eerst uitleg over waarom bijen zo belangrijk zijn voor de natuur en ons voedsel en op welke manier zij de bijen een handje kunnen helpen. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag om een bijen-en insectenhotel te maken. Deze mochten zij na afloop mee naar huis nemen. Deze educatieve dag is mede mogelijk gemaakt door het Apollo Hotel.

Het Bijenconvenant
Het bijen-en insectenhotel is een initiatief van Stichting Educatie Stal BIJ de Heerlijkheid van Papendrecht. De stichting ondersteunt de gemeente bij de uitvoering van het Bijenconvenant, die de gemeente een aantal jaar geleden heeft ondertekend.
En de gemeente is goed op weg, want onlangs is Papendrecht officieel erkend als bijvriendelijke gemeente!

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!