dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

PAB, CDA, ChristenUnie en SGP presenteren coalitieakkoord

18 mei 2018

PAPENDRECHT - Na bijna twee maanden onderhandelen, heeft Papendrecht een nieuwe coalitie. Op vrijdag 18 mei presenteerden PAB, CDA, ChristenUnie en SGP hun programma voor de komende vier jaar.

Tevens is bekend welke vier nieuwe wethouders er zullen aantreden.
Drie van de vier nieuwe wethouders zijn al goede bekenden in Papendrecht, namelijk:
Arno Janssen (PAB), Corine Verver (PAB) en Kees de Ruijter (CU).

Arno Janssen (54) is de lijsttrekker van de afgelopen verkiezingen namens het PAB en woont sinds 2012 in Papendrecht. Arno is ook columnist voor Papendrecht.net, maar heeft toegezegd in zijn nieuwe functie als wethouder columnist te zullen blijven.

Portefeuille: groen en milieu, volkshuisvesting, ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling, duurzaamheid en ecologie, cultureel erfgoed en musea.

Corine Verver (52) was tot voor kort actief als ondernemer in de uitvaart voor haar bedrijf Yarden & Verver. Verder was ze in de periode 2010 tot 2014 raadslid namens de VVD in Papendrecht. Na het opzeggen van haar lidmaatschap voor de VVD, werd ze in 2017 lid van het PAB.

Portefeuille: burgerparticipatie, wijkteams, WMO, volwassenenzorg, evenementen en omgevingsvisie.

Kees de Ruyter (62) was tot 2018 raadslid namens de ChristenUnie, maar was geen lijsttrekker meer tijdens de afgelopen verkiezingen. Momenteel is hij nog werkzaam voor de Ambulancedienst RAV Brabant MWN.

Portefeuille: verkeer, vervoer & waterstaat, onderwijs, media, volksgezondheid, begraafplaats, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en wijkgericht werken.

Een nieuw gezicht is Pieter Paans (52) namens het CDA. De afgelopen vier jaar was hij wethouder in Cromstrijen en daarvoor 12 jaar raadslid in Cromstrijen.

Portefeuille: financiën, economie, sportbeleid, sportaccommodaties, armoedebeleid, dagbesteding, arbeidsparticipatie, jeugdzorg & Drechtsteden.

Het thema van het nieuwe akkoord is: Zichtbaar en nabij. Unaniem gaven de onderhandelaars aan dat de gehele formatie in een prettige en ongewongen sfeer plaats vond. Het voelde dan ook niet aan als een stevige onderhandeling, maar als een ontspannen bespreking.

De bespreking van het coalitieakkoord en de benoeming van de beoogd wethouders staat geagendeerd in de raadsvergadering van vrijdag 25 mei a.s., vanaf 20.00 uur.

Lees meer over:

CDA coalitie sgp christenunie PAB
Deel dit bericht met je vrienden!