Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouders Kees Koppenol, Joke Reuwer, Anouk van Eekelen en Marco Hoogland nemen afscheid'
29mei 2018

Wethouders Kees Koppenol, Joke Reuwer, Anouk van Eekelen en Marco Hoogland nemen afscheid

PAPENDRECHT - Afgelopen vrijdag is het nieuwe College van B&W geïnstalleerd en daarom kregen vandaag de vertrekkende wethouders een afscheidsreceptie in het gemeentehuis.

Alle vier wethouders Kees Koppenol (CDA), Joke Reuwer (D66), Anouk van Eekelen (VVD) en Marco Hoogland (ChristenUnie/SGP), zijn niet teruggekeurd in het college. Kees Koppenol en Joke Reuwer gaan met pensioen en waren beiden maar liefst 8 jaar achter elkaar wethouder.

Anouk van Eekelen was de opvolger van de tussentijds vertrokken Richard Korteland en keert niet terug omdat de VVD niet meer in het nieuwe college zit.

Marco Hoogland was de tijdelijke vervanger van oud-wethouder Jan-Nathan Rozendaal. Hijr zat mede namens de ChristenUnie in het college. Deze constructie wordt in het nieuwe college overigens voortgezet, maar dan omgedraaid: Kees de Ruyter (ChristenUnie) is nu mede namens de SGP wethouder.

Er waren vele tientallen genodigden en geïnteresseerden op bezoek in een bomvolle raadzaal, wachtend in vier rijen, voor elke wethouder een. Ook oud-wethouder Richard Korteland, nu burgemeester van Meppel, was aanwezig en hield een toespraak met grappige anekdotes. Verder hielden ook burgeemeester Moerkerke en Martin Bloem (Drechts Cities) een toespraak.Deel dit bericht met je vrienden!