zaterdag 6 maart 2021

Alles over Papendrecht

Benefietsen door de Alblasserwaard voor weeskinderen

16 juni 2018 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op zaterdag 30 juni organiseert de werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië een fietstocht door de mooie Alblasserwaard.
Het is een benefiet tocht met als doel geld in te zamelen voor de realisatie van een thuis voor weeskinderen in Maliq, Albanië.

Jaap Iedema legt namens de stichting uit:
“De stichting Hoop voor Albanië is sinds 1993 actief bezig met hulpverlening in één van de armste landen van Europa. Hierbij is de zorg voor de zwakkere groepen in de maatschappij een speerpunt.
De stichting helpt bij de realisatie van weeshuizen, ziekenhuizen en voorzieningen voor bejaarden. Ook gaat 1 keer per twee weken een vrachtwagen met onder andere kleding, huisraad en schoolmateriaal richting Albanië waar het wordt verdeeld onder hen die dit het meest nodig hebben. Hoop voor Albanië werkt samen met andere stichtingen en de lokale kerken om de hulp zo goed mogelijk af te stemmen op de behoefte. Voor meer informatie over de stichting verwijzen wij u graag naar de website www.hoopvooralbanie.nl
Het project waar we nu geld voor willen gaan bijeenhalen is de bouw van een huis waar weeskinderen een thuis kunnen krijgen. De huidige locatie is erg vervallen en is niet toereikend en we willen graag deze kinderen zonder uitzicht een helpende hand bieden”, aldus Jaap Iedema.

Afstand: een tocht van 25 of 40 kilometer

Vertrektijd: vanaf 13.00 uur
Bijdrage: € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen tot 12 jaar.
Meer informatie en aanmelden: Kees van Herk, kees.701@upcmail.nl

Uw bijdrage kunt u voldoen bij het startpunt van de tocht, het gebouw van de Vrije Baptisten Gemeente aan de Poldermolen 7 te Papendrecht.

Lees meer over:

fietsen fietstocht
Deel dit bericht met je vrienden!