dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Muzikaal Instrumentaal op 6 juli in muziektent Dorpsbehoud

27 juni 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, trotse eigenaar van de oudste muziektent van de regio (bouwjaar 1949!) aan de Eilandstraat, heeft in de zomeravondconcerten reeks van 2018 al een geweldig geslaagd korenconcert achter de rug. Het tweede concert wordt:

MUZIKAAL INSTRUMENTAAL op vrijdagavond 6 juli van 19.00 – 23.00 uur
Muziekvereniging Excelsior (opgericht in 1920) doet zijn naam eer aan: Steeds hoger. Het orkest heeft de afgelopen jaren bewezen geen enkele uitdaging en vernieuwing uit de weg te gaan, met als laatste succes het hoog gewaardeerde Maestro concert op 26 mei in De Willem.

De 98-jarige ‘Grande dame’ van Papendrecht zal met het zomeravondconcert opnieuw flink uitpakken.
Alle orkesten van Excelsior laten van zich horen in een eigentijds, non-stop en avondvullend  programma: het Orkest, het SMS Orkest, Klein Orkest, Saxofoon Orkest, de Slagwerkgroep en Junior Slagwerkgroep en als klap op de vuurpijl de première van de Steelband! Medewerking wordt verleend door de Papendrechtse Singer/Songwriter Francesco Daniel.

In de koek-en-zopietent van Dorpsbehoud zijn koffie, thee en andere drankjes verkrijgbaar. Er wordt gewerkt met muntjes, die aan de bar te koop zijn. Overgebleven muntjes worden terug genomen. Er is beperkte zitplaats. Bij regen kan worden geschuild in de koek-en-zopietent. Wat er altijd is, weer of geen weer: Een uitermate gezellige, gemoedelijke sfeer. Dorpsbehoud krijgt geen subsidie. Onderhoud aan de muziektent en aanschaf van ‘materieel’ wordt betaald met de opbrengst van de koek-en-zopie.

Foto boven: Op 6 juli verzorgt Muziekvereniging Excelsior het 2e zomeravondconcert van Dorpsbehoud  in de muziektent. Excelsior (opgericht in 1920) was al vele malen te gast in de muziektent. (Foto: Archief Dorpsbehoud).

Deel dit bericht met je vrienden!