Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Leerlingen CSG De Lage Waard rennen tijdens 2-daagse voor KIKA'
29jun 2018

Leerlingen CSG De Lage Waard rennen tijdens 2-daagse voor KIKA

PAPENDRECHT - Elk jaar vindt op CSG De Lage Waard, locatie Burgemeester Keijzerweg een tweedaagse plaats. Tijdens deze twee dagen vervallen de reguliere lessen en worden er allerlei andere activiteiten georganiseerd. Zo gingen er leerlingen op de fiets door Dordrecht en de Alblasserwaard, waren er speurtochten in Dordrecht en Rotterdam en waren er allerlei workshops in de school zelf.

Bijzonder dit jaar was de clinic kickboksen voor de basisleerlingen van leerjaar 1 en 2. Deze clinic werd verzorgd door Joop Gottmers, voormalig Europees kampioen kickboksen en drugscrimineel en schrijver van het boek Knock Out. Na de kickboksclinics luisterden ongeveer 100 leerlingen anderhalf uur ademloos naar zijn enerverende levensverhaal. Hij vertelde over zijn pestverleden op de basisschool, zijn loopbaan als kickbokser, zijn criminele verleden en het moment waarop hij op het punt stond zichzelf door het hoofd te schieten. Op een wonderlijke wijze weerhield God hem zijn plan uit te voeren.

Als afsluiting gaf Joop het ‘startschot’ van de gehouden sponsorloop voor het Kinderkankerfonds KIKA ism Stichting Genesis Foundation. De leerlingen renden 45 minuten lang om de school heen en verzamelden hiermee totaal EUR 1425,65. Afgelopen maandag heeft Stichting Genesis Foundation het bedrag voor KIKA in ontvangst genomen en was hier heel erg blij mee.Deel dit bericht met je vrienden!