woensdag 29 september 2021

Alles over Papendrecht

Jesper van Tilburg zwemt bij Jaargangfinale.

2 juli 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen zondag werd in Dordrecht de Jaargangfinale gezwommen, dit is eigenlijk het Nationale Kampioenschap voor minioren d. w. z. zwemmers tot 12 jaar. Per leeftijdscategorie komen per afstand de snelste 24 zwemmers van Nederland aan de start dus plaatsing voor deze wedstrijd is al een prestatie van formaat.

Namens de Geul had Jesper van Tilburg zich in de categorie jongens minioren 3 en 4 op 3 afstanden tussen de snelste minioren van Nederland gezwommen. Zijn eerste afstand was de 100 rug, helaas maakte hij een klein foutje en diskwalificatie was het gevolg. Op zijn tweede afstand, de 100 vrij, maakte hij geen fouten en zwom naar een keurige 19e plaats. Hij bewaarde het beste voor het laatst: op zijn laatste afstand, de 50 vlinder, tikte hij heel netjes als 16e aan.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!