Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuw hoofdkantoor van Fokker groeit gestaag'
06jul 2018

Nieuw hoofdkantoor van Fokker groeit gestaag

PAPENDRECHT - De bouw van het nieuwe hoofdkantoor voor Fokker, producent van vliegtuigonderdelen, aan het Slobbengors vordert gestaag.

De vierkante basis van zes verdiepingen is inmiddels als geraamte gereed. Momenteel is men bezig met de drie ronde bouwlagen die daar bovenop liggen. Het bereiken van het hoogste punt wordt begin september verwacht.

Gemeente Papendrecht, Fokker en Strukton Worksphere tekenden in augustus 2017 voor de realisatie van deze nieuwbouw.

Het nieuwe hoofdkantoor van het aloude Nederlandse luchtvaartbedrijf Fokker wordt een markant gebouw met ongeveer 6.500 m2 vloeroppervlakte dat is ontworpen met duurzaamheid en gebruikersbeleving als uitgangspunten. Duurzaamheid komt bijvoorbeeld tot uiting in het toepassen van een warmte- en koudepomp; gebruikersbeleving in ruime daglichttoetreding en de flexibele indeelbaarheid van het kantoor.

Als je bovenstaande zo leest, dan zou je daar als Fokker-werknemer toch graag willen zitten. Welnu, nog een paar maanden wachten, en waarschijnlijk is begin volgend jaar zover dat het gebouw opgeleverd gaat worden en het personeel vanuit het oude kantoor (uit 1962) hun spullen en zichzelf, kunnen gaan verhuizen naar een nieuw pand op een prachtige locatie. Het pand zal na oplevering ruimte kunnen bieden aan ongeveer 250 medewerkers.

Zie ook:
Strukton bouwt nieuw hoofdkantoor voor Fokker (do, 31 aug 2017)
Fokker overgenomen door Brits GKN Aerospace (di, 28 jul 2015)
VVD Fractievoorzitter Halbe Zijlstra bezoekt Fokker en Dordrecht (vr, 13 mrt 2015)
Subsidie van de Provincie voor bedrijventerrein Fokker Slobbengors (do, 22 mei 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!