Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Feest in de historische boomgaard van De Heerlijkheid'
09jul 2018

Feest in de historische boomgaard van De Heerlijkheid

PAPENDRECHT - Na succesvolle edities in de afgelopen jaren, heeft de Heerlijkheid besloten om de Dag van de Heerlijkheid om het jaar te organiseren in plaats van eens in de drie jaar.  Afgelopen zaterdag 7 juli was het, daardoor weer feest in de historische boomgaard van Papendrecht. De Dag van de Heerlijkheid is voor de 6e keer gevierd! Op het terrein waren tal van activiteiten, voor jong en oud.

Bezoeker werden op het erf ontvangen door aantrekkelijke geuren o.a. van vers gebakken brood. Een steenoven werd aangewakkerd door Desembakkerij Schalkwijk. Ook was er de palingroker, die verse broodjes paling serveerde. Op het terras midden in de boomgaard, werden nog meer lekkernijen verkocht.

Voor de kinderen waren er nieuwe speurtochten uitgezet door de boomgaard.  Ook kon er weer geknutseld worden. In de knutselwerken stond "de natuur" centraal. Natuurlijk waren de pony’s  aanwezig. En... er werd regelmatig een toneelvoorstelling gegeven door een bijtje.

Bezoekers struinden door de boomgaard langs de diverse marktkraampjes, de proeverijen, de workshops en de demo’s. Er was een professionele fotograaf voor mooie portretten en er werd informatie verstrekt over de historie van Papendrecht.  Een tuinarchitect vertelde over de diversiteit van bloemen en de imker vertelde over zijn bijen. Het werd een leerzame, gezellige dag, waar volop werd genoten! Maar... het heet ook niet voor niets "Dag van de Heerlijkheid"!

Foto's: Corrie Visser- 't Jong

Zie ook:
Schaapscheerdersfeest bij De Heerlijkheid (wo, 16 mei 2018)
Bakwedstrijd bij Landwinkel de Heerlijkheid (zo, 18 feb 2018)
De Heerlijkheid start zorgboerderij (vr, 2 feb 2018)
Van heerlijkheid tot heden: Papendrechtse kerkorgels (vr, 8 dec 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!