vrijdag 4 december 2020

Alles over Papendrecht

Extra elektronische neus in Papendrecht

11 juli 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Papendrecht heeft sinds 2015 een eNose die veranderingen in de luchtsamenstelling meet. Deze ‘elektronische neus’ aan de Veerweg/Weteringsingel is halverwege de maand mei vervangen door twee nieuwe exemplaren die langs de waterwegen zijn geplaatst.

De regio Zuid-Holland Zuid heeft een netwerk van 46 eNoses, waarmee kan worden ingespeeld op hinderlijke of gevaarlijke gassen die vrijkomen. De instrumenten zijn vooral bedoeld om illegale ontgassing van gevaarlijke stoffen – met name de zeer zorgwekkende stof benzeen - door schepen op vaarwegen in Zuid-Holland Zuid te signaleren en aan te pakken. Daarnaast kunnen ze luchtverontreiniging en stanksituaties vroeg opmerken. De nieuwe eNoses in Papendrecht zijn geplaatst bij de Merwedesingel en de Industrieweg om vrijkomende stoffen op de Merwede en de Noord sneller te kunnen signaleren.

Naar verwachting kan met de uitbreiding en herschikking van het aantal eNoses in de regio het grootste deel van de ontgassingen in de regio worden gesignaleerd waarmee het hele proces van signaleren tot en met toezicht houden verder wordt verbeterd.

Deel dit bericht met je vrienden!