dinsdag 18 mei 2021

Alles over Papendrecht

Kappen van dode of slechte bomen altijd gecompenseerd

12 juli 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - De gemeentelijke bomen worden minstens 1 maal per drie jaar geïnspecteerd op veiligheid. Indien nodig worden bomen vervangen. Een boom moet worden vervangen wanneer deze door gebreken of ziekte onveilig of dood is.

Dat zijn er per jaar ongeveer 100, iets minder dan een procent van het aantal bomen dat de gemeente beheert. Daarnaast worden bomen soms gekapt in verband met de uitvoering van projecten.

Altijd wordt ter compensatie van een te kappen boom minstens 1 nieuwe boom aangeplant. Soms wordt op een andere plek in Papendrecht herplant. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer een boom wordt gekapt omdat er te weinig ruimte is. Voor de bomen die deze zomer worden gekapt, worden in het aankomende plantseizoen (november tot februari) nieuwe bomen geplant.

Lees meer over:

gemeente compensatie
Deel dit bericht met je vrienden!