zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Papendrecht erkend als BIJvriendelijke gemeente

18 juli 2018

PAPENDRECHT - Papendrecht mag zich officieel en met trots een ‘bijvriendelijke’ gemeente noemen. En deze erkenning zal niemand binnenkort meer ontgaan; langs de grote verkeeraders van Papendrecht prijken vanaf deze week de borden ‘Papendrecht zoemt’. Papendrecht ontving de erkenning namens het landelijk initiatief ‘Nederland zoemt; In actie voor de bij’.

Bijenconvenant
De gemeente heeft een aantal jaar geleden het Bijenconvenant ondertekend, waarin zij beloven BIJvriendelijk te handelen, onkruidbestrijding op een milieuvriendelijke manier uit te voeren en te kiezen voor ecologisch groenbeheer.

Stichting Educatie Stal BIJ de Heerlijkheid van Papendrecht ondersteunt de gemeente bij de uitvoering van het convenant. Een aantal initiatieven die zij hebben uitgevoerd: een bijen-en insectenhotel bij de Heerlijkheid van Papendrecht en in de Tiendzone, een landelijke bijentelling en bij-vriendelijke bermen langs o.a. de Veerweg en Westkil.

Deel dit bericht met je vrienden!