Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '5 x scooter- en motorroutes in de regio Papendrecht' Papendrecht-Rotterdam-Delft-Nieuwerkerk
15aug 2018

5 x scooter- en motorroutes in de regio Papendrecht

PAPENDRECHT - Wie in en om Papendrecht de scooter of motor pakt, ontkomt niet aan het rijden langs de rivieren. Dat neemt echter niet weg dat er niet alleen in de lengte mooie tochten te maken zijn, maar dat er net naast de rivieren ook schitterende wegen die je zo de natuur en de omringende dorpen in laten rijden. Bovendien liggen er niet één, maar twee grote steden in de nabije omgeving, in de vorm van Rotterdam en Dordrecht. Dat maakt het goed mogelijk om er een uitdagende en gevarieerde rit van te maken die alles in zich heeft. De volgende routes zijn in ieder geval aantrekkelijk.

Papendrecht-Rotterdam-Delft-Nieuwerkerk (150 km)
Deze route is natuurlijk gezien de lengte vooral geschikt voor motorrijders. Het is een route die door liefhebbers uit alle genoemde plaatsen wordt aangedaan met enige regelmaat. Wanneer je wat tijd op het terras in de oude havens aan de Rotterdamse maas wilt doorbrengen, dan is dat goed te organiseren. Rijd je liever door naar Nieuwerkerk, dan kan je altijd nog een rustmomentje inlassen aan de IJssel. Daar kom je immers uiteindelijk uit voor je weer afzakt terug naar Papendrecht na een zeer geschikte dag.

Dijkjes en dorpen (230 km)
Ook voor op de motor, maar in aangepaste varianten ook leuk voor scooterrijders, is de route Dijkjes en dorpen. Deze route voert over de binnenwegen van twee provincies, te weten Zuid-Holland en Utrecht. De route is al jaren populair en scoort hoog. Het is ook mogelijk om bepaalde delen over te slaan en de route iets kleiner te maken.

Veilig een motor- of scooterroute afleggen
Voor je start met een route is het een goed idee om je scooter of motor goed na te lopen. Klopt het oliepeil? Hoe zit het met de bandenspanning? Zo zorg je ervoor dat een route soepel verloopt. Wist-je-dat je nooit een tweedehands helm moet kopen? Schade in een helm hoeft vanaf de buitenkant niet zichtbaar te zijn en kan ook integraal zitten.

Tip: ben je op zoek naar een nieuwe helm? Kijk eens bij deze Caberg en Shark helmen.

Papendrecht-Gorinchem-Leerdam (80 km)
Deze route is gemakkelijk op te delen in twee varianten. Wie op de scooter stapt, doet de helft en houdt het bij Papendrecht-Gorinchem. Wie meer in de tank heeft trekt door tot Leerdam en maakt dan een lus terug. Vooral op de motor is het dan natuurlijk de kunst om de A15 en A27 te mijden. De binnenwegen door de polders maken dit goed mogelijk.

De Biesbosch
Het aantal variaties van routes die op de scooter in en om de Biesbosch te maken zijn is eindeloos groot. Daarom is het ook geen goed idee om hier vooraf een lengte in kilometers op te plakken. Laat je vooral meevoeren door de mogelijkheden die hier geboden worden, maar heb daarbij wel respect voor de prachtige natuur die je er in ruil voor krijgt. Deze routes kan je eindeloos herhalen zolang je er plezier in houdt.

Biesbosch-Cromstrijen-Molenwaard (150 km)
Wil je als motorrijder nu eens in één rit alle verschillende kanten van het Zuid-Hollandse landschap zien? Dan pak je de rit Biesbosch-Cromstrijen-Molenwaard. Niet alleen kom je door schitterende natuurgebieden, het ene mooie dorpje volgt het andere ook op. Op die manier kan je dus ook op elk moment een rustmoment inlassen en even lekker genieten van de koffie of een smakelijke lunch.Deel dit bericht met je vrienden!