Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rivas Zorggroep vaccineert kinderen tegen DTP, BMR en HPV'
17aug 2018

Rivas Zorggroep vaccineert kinderen tegen DTP, BMR en HPV

PAPENDRECHT - Rivas Zorggroep verzorgt in augustus en september weer de vaccinaties tegen DTP, BMR en HPV. Kinderen die zijn geboren in 2005 en 2009 ontvangen hiervoor een oproep van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Eerder werden in maart al inentingen gegeven.

Kinderen die zijn geboren in 2009 en dus dit jaar negen worden, krijgen een oproep voor de inenting tegen DTP (difterie, tetanus, polio) en BMR (bof, mazelen en rodehond). Meisjes die zijn geboren in 2005 en dus dit jaar dertien worden, ontvangen een oproep voor de inenting tegen baarmoederhalskanker, de HPV-vaccinatie. Alle inentingen worden uitgevoerd volgens het Rijksvaccinatieprogramma van de overheid. Volgens de Nederlandse overheid is vaccineren nog altijd het beste en meest betrouwbare middel om te beschermen tegen deze ziekten.

DTP en BMR
Een vaccinatie tegen DTP en BMR vermindert de kans op een aantal besmettelijke ziekten die ernstige complicaties kunnen geven. In principe mogen alle kinderen gevaccineerd worden, behalve als een kind op dat moment koorts heeft of te weinig weerstand.

HPV-vaccinatie
Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Het HPV-vaccin beschermt meisjes voor een groot deel tegen baarmoederhalskanker. Doordat het virus veel varianten kent, biedt het HPV-vaccin echter geen volledige bescherming. Om baarmoederhalskanker in een vroeg stadium op te sporen, is daarom ook het advies om op latere leeftijd een uitstrijkje te laten maken bij de huisarts.

Twee inentingen
De HPV-vaccinatie bestaat uit twee inentingen. Voorheen kregen meisjes drie inentingen, maar uit onderzoek is gebleken dat twee prikken van het vaccin even goed beschermen. Deze vaccinatie is een vervolg op de vaccinatie die in maart al is gegeven.

Meer informatie
Neem voor meer informatie en voor vragen over de vaccinaties contact op met vaccinaties@rivas.nl of bel Rivas Zorglijn 0900-8440. Meer informatie over de vaccins en het volledige vaccinatieschema is te vinden op www.rivas.nl/vaccinaties.Deel dit bericht met je vrienden!