Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buurtgezinnen.nl presenteert boek 'Opvoeden doen we samen''
21aug 2018

Buurtgezinnen.nl presenteert boek 'Opvoeden doen we samen'

PAPENDRECHT - Buurtgezinnen.nl presenteert vol trots het eerste boek ‘Opvoeden doen we samen’. In het boekje staan tien verhalen, waarin vraag- en steungezinnen vertellen over wat het hen brengt om met Buurtgezinnen mee te doen. Maar ook welke dilemma’s en uitdagingen zij tegenkomen. Wethouder Pieter Paans kreeg vandaag een exemplaar van ‘Opvoeden doen we samen’ overhandigd van Judith Lorier, coördinator van Buurtgezinnen.nl .

Gezinnen die het zwaar hebben, worden door Buurtgezinnen.nl gekoppeld aan een stabiel gezin in de buurt. Op een laagdrempelige, gelijkwaardige, alledaagse wijze krijgen kinderen hierdoor wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. Sinds november 2017 is Buurtgezinnen.nl actief in de gemeente Papendrecht.

“De hulp wordt dichtbij door betrokken buurtbewoners gegeven. Minder kinderen hebben hierdoor jeugdhulp nodig”, geeft wethouder Pieter Paans aan.

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer zegt in het voorwoord van het boek: “Door Buurtgezinnen wordt het leven van veel kinderen en hun ouders een beetje aangenamer, waardoor een fijne kindertijd en een goed toekomstperspectief ook voor hen is weggelegd.”

Het boek is tot stand gekomen dankzij de financiële steun van het Oranje Fonds dat Buurtgezinnen in 2017 beloonde met een Appeltje van Oranje.

Foto: Buurtgezinnen.nlDeel dit bericht met je vrienden!